Årets sista dag och antagligen sista blogginlägget 2008!

Nu är den här, dagen som vi har längtat efter!

Inatt smäller det... ;) <3


Lovisa och Daniel är iväg och handlar. Jag väntar på varmvatten så jag kan duscha och börja göra mig iordning.

Gästerna ramlar in vid 19-tiden, då ska vi äta! Ska bli spännande att få träffa M's nya kärlek. Syrran kommer med hennes vän. Och svärfar med hans snygga Anneli!


Ska se till att någon tar mycket bilder under kvällen och natten. =)


Första nyårsaftonen som jag ska ha klänning, bara det är speciellt! Men, det är ju en speciell natt också.

Telefonen har blippat varm här. Verkar vara en del som har läst annonsen i tidningen som vill gratulera.


För... Vid tolvslaget byter vi ringar, jag och min Daniel!




Jag är frälst!!


Hände något otäckt inatt...

Jag, Daniel och Ronny satt och kollade på TV i godan ro när jag plötsligt fick jobbigt att andas.

Är kattallergiker och äter dubbel dos allergimedicin för att slippa besvär, men inatt funkade det inte.

Jag gick ut och tog lite frisk luft. Det har hjälpt förr när jag har fått sånahär anfall, men inte den här gången. Det blev bara värre och värre, fick panik och kippade efter luft och det bara pep i halsen på mig.

Danne slängde in mig i bilen och körde i ilfart bort till M för att kolla om där fanns någon bricanyl. Fanns inget.
Jag hade vid det här laget börjat känna pirrningar i både läppar, händer och fötter. Fick ingen luft... kunde inte prata... ännu mer panik!!

Vet inte om jag var vid medvetande hela tiden, men rätt som det var så kom M imot oss med bilen. Med bricanyl.

Tydligen hade både Ronny och Daniel försökt få tag i M som stack tidigare från sitt nattskift i panik för att praktiskt taget rädda livet på mig.


På hemvägen grät jag. Vi måste antagligen avliva katten. Jag vill inte det.... :(


Finns det någon som vill ha en genomgo kastrerad hankatt?!

Nya, fina naglar!!



Fina naglar i gelé!

850:- på Hår & Nagelbandet i Örebro


Rekommenderas!

Dags att göra sig iordning?!

Har nu suttit och kopierat ett antal inlägg från gamla bloggen och drömt mig bort lite till sommaren...

Slut med det, för nu ska jag och syrran iväg. Jag ska få fina naglar!


Är ju en stor dag imorgon... ;)

2008-08-01 - Snart dags att åka hem till storstaden

och jag VILL INTE...


Det är här jag hör hemma, inte bland asfalt och betong.


2008-07-30 - Kraftig urinvägsinfektion

Love it....



2008-07-28 - Grillen tänd!

Helgrillad fläskfilé med pommes samt grillpinnar med champinjoner, tomat, aubergine och köttbullar. Bearnaise och tzatziki också såklart!

Efter maten blir det kvällsdopp i sjön, nattning av lillsnor, sen MYS!


2008-07-28 - Otäck åska inatt

Blixten slog ner bara ett stenkast från huset. I samma sekund som ljuset lös upp hela rummet dundrade det. Telefonen ringde en signal - inget nummer på nummerupplysaren.

Både storsnor och lillsnor sov som stockar. Tur att Lovisa var vaken, gick ner till henne och kollade på film efter att jag dragit ur alla antennkablar, modem och telefoner.


 

Åska är mysigt. På avstånd...



2008-07-26 - Njuter!!!

Är för tillfället helt ensam i huset, så jag passar på att blogga lite. Danne tog med sig sonen till sjön tillsammans med svärfar och smöret.

Vad har vi hittat på hittills då?

I onsdags var vi till Kolmården, jag, Danne, Lovisa och Kevin. Hett som tusan var det, men kul! Sonen körde minijeep alldeles själv, badade, tittade på djuren och självklart delfinshowen.

Igår var Lovisa barnvakt så jag och Danne tog med oss syrran och hennes karl till Örebro på bio samt käk. Hancock - Bra film, klart sevärd!

Därefter var älsklingen chaffis. Vi hämtade upp svärfar, smöret och två gubbar i Askersund, åkte hem, bytte bil (dög inte att åka Volvo tydligen), åkte tillbaks till Askersund där svärfar badade i hamnen. Han fattade inte att han var på en båt utan plumsade rätt i vattnet.

Idag ska jag träffa Ida. Blir en sväng till puben eller hugget, vi får se.


JAG VILL INTE ÅKA TILLBAKS TILL STOCKHOLM!


2008-07-16 - Sova vore rätt gött...

...men tänkte gå igenom vad som hänt idag.

INTE MYCKET!

Jag och Kevin har lekt, älsklingen har sovit, byggt tak på verandan och åkt iväg till jobbet igen. Själv har jag gjort lite mer än bara lekt kanske. Städat, diskat, eldat och duschat. Är inte riktigt van vid att behöva planera duschande en timme innan. Har blivit lite bortskämd tror jag bestämt.

Älsklingen var till och med tvungen att fråga om jag visste hur man eldar. Nog för att jag bott i storstäder i nästan halva mitt liv, men jag minns faktiskt hur jag gjorde när jag var mindre. Inga problem här inte, det bor en pyroman i mig med.

Nu är det bara en ensam natt kvar, sen.... SEN har han SEMESTER!!

Nästa vecka blir det Kolmården. Ska kolla upp lite priser och sånt!

Kram!


2008-07-16 - *bild* Vi vet att vi är snyggast i världen, sluta TJATA..





2008-07-16 - *bild* Det ska börjas i tid...


Undrar vad alla prettomammor säger nu..?!



2008-07-15 - *bild* Fina bilen - Ford Mustang Cobra SVT 2003



Den är fin. 640 hästar och whip... wipe.... äh. Räcker med den infon. ;)

2008-07-15 - *bild* Såhär vill jag alltid ha det...




GODNATT!!



2008-07-15 - Semester!

Tänkte göra ett tappert försök att redogöra vad som hänt under de närmsta dagarna.

I söndags morse gick tåget till Hallsberg, med mig på, tro det eller ej! Älsklingen mötte upp mig vid stationen, vi åkte hem och fick besök av svärfar och Dannes syrra. Åkte sedan förbi mamma för att hämta barnstolen, sedan bar det av till Köping där vi hämtade Kevin, som hade varit och hälsat på någon av sin pappas släktningar (i en annan del?! )

Kevin somnade givetvis på hemvägen vilket innebar att han var vaken till kl 00.30 på natten.

Måndag morgon startade vid 10-tiden. Älsklingen fick sova längre, eftersom han skulle jobba natt (vilket han gör nu i skrivande stund). Jag och Kevin gick upp och käkade frukost, gick ut och lekte och bara njöt av att äntligen få vara på landet!!

Vid 12-tiden vaknade Lovisa (Dannes syster) och gjorde iordning käk. Lagom till maten var klar vaknade älsklingen. Efter lunch kom deras farmor och hälsade på. Hon hade fått en fästing på axeln som jag och Lovisa försökte få bort resterna av. Det tog sin lilla tid, vi satt med nål och pincett i någon timme innan vi lyckats peta ut allt. Stackarn...

Sen gjorde vi blåbärspaj. Dessvärre upptäckte vi att mjölken var slut, så någon sås kunde vi inte göra. Blev till att ta en promenad ner till kiosken. Jag och Lovisa gick själva, karlarna fick roa sig på egen hand. Danne tog med Kevin till... vart det nu var.. De skulle hämta nån grej till nån maskin av nåt slag. ;)

Kvällen var lugn, jag och Lovisa tittade på film när älsklingen åkt till jobbet. Jag slockande på soffan, hade sån huvudvärk....

I morse gick vi upp vid 9-tiden. Hade fortfarande huvudvärk och Kevin har varit en liten djävul milt sagt. Hållt på med en massa dumheter och inte lyssnat för fem öre. Jag har inte varit på det bästa humöret idag vill jag lova.

Har dock hunnit med en hel del. Varit och handlat lite mat, svängt förbi bygghandlarn för att köpa färg (eller vad det var) till nybyggda verandan, varit till apoteket, fikat hos mamma, duschat hemma hos svärfar (vi tyckte det var onödigt att elda hemma, är så varmt som det är).

Kevin somnade efter Bolibompa så jag och älsklingen fick lite egentid innan han drog iväg till jobbet.

Och här sitter jag nu... =)



2008-07-12 - Om man är ansvarig på jobbet...

Betyder det att man har ansvaret att bestämma att man ska gå hem...?



I WISH!!


2008-07-12 - Kåt glad och tacksam?

Inte många som vet vad jag syftar på, men kul är det. Kan knappt hålla mig för skratt här.


Den telepatiska klanledaren

...som styr sin klan enbart genom tankekraft här!

Hur är det med er, mina medlemmar?

(Vilka ni nu är...)



PUSS på er iallafall!!

Är det fel att visa att man inte är mer än människa?

Vissa verkar vara livrädda för att dela med sig av sig själva. Ofta av rädsla för vad andra ska tycka och tänka.
Samtidigt kan de inte få nog av att försöka glänsa så mycket som möjligt i bloggvärlden där de utmålar sig själva som felfria, rika och snygga människor utan fel och brister.

Man ska vara bäst på allt. Bäst på att laga mat. Se bäst ut. Ha bäst ekonomi och samma klädsmak som alla andra, enligt vissa. Enligt dem är det helt fel att skriva om personliga tankar och händelser OM de inte passar in i fasaden om den perfekta människan och det perfekta livet.

Jag verkligen avskyr såna uppblåsta bloggar. Fast det är lite hatkärlek ändå måste jag ärligt erkänna. Många goda skratt har jag fått genom vissa av dessa bloggar. Blåsta pretto-bimbos förstår såklart inte att deras instruktionsbildspel av diverse saker är rätt komiska. Alltifrån frisyrer till hur man hackar lök kan man läsa om och jag kan inte låta bli att småle när jag läser om vissa såkallade nyttiga maträtter som innehåller 70% kolhydrater och 29% fett. Jättenyttigt. Verkligen. ;)

Men


Det finns bloggar som jag uppskattar. Där bloggare delar med sig. Där allt inte är så puttinuttigt och perfekt hela tiden. Ett exempel är Sanna Brådings blogg. Där har vi en tjej som vågar stå för den hon är. Hade hon istället fjantat till sig och blånekat om sina diverse snedsteg i livet hade det inte varit uppskattande intressant. Då hade hon fallit under kategorin uppblåsta pretto-bimbos för mig. Någon att skratta åt istället för med.

Mina chefer läser min blogg, det vet jag. Trots detta är jag inte rädd för att visa vem jag är. Varför skulle jag? Mina brister skulle genomskådas ändå. Jag tror det är bra mycket mer givande för en blivande chef att läsa en ärlig och genuin blogg om hur den blivande anställdes liv är, istället för en pretto-blogg där allt negativt sopas under mattan.

Vem skulle ni anställa? Den människan som vågar stå för den hon är, eller hon som inte vågar stå för sitt sanna jag?

Jag tror att ärlighet varar längst.

Dessutom skulle jag tycka det var skittråkigt att inte kunna skriva om allt på grund av rädsla för vad andra ska tycka.







 


This is me - Take it or leave it!




Har nu lagt ut detta inlägg som en frågeställning på ett forum. Ska bli intressant att läsa svaren. =)

 

Nu har jag hittat nyårsklänningen!!

På REA. I Askersund! Helt otroligt! Det var kärlek vid första ögonkastet.

Bild kommer efter nyår. =)



Svärfar kom hem och vi åkte in till stan på lite ärenden. Passade på att äta på hotellet och så var vi på shoppingrunda.

Snart ska vi släpa in vedhögen som ligger ute i snön så den hinner torka ordentligt i vedboden.

Jag ska dra igång en tvättmaskin och plocka lite tänkte jag. Får se hur mycket jag hinner innan älsklingen kommer hem!


Puss på er! =)

DET BRINNER!!!!!!!



13,6 grader är det inne nu!





Så jag tyckte det var dags att börja elda lite. ;)




Nu ska jag försöka få upp värmen med lite Wii-tennis!

2008-07-12 - Sista arbetsdagen innan semestern!

Fatta vad SKÖNT!!!!



Imorgon tar jag mitt pick och pack och drar iväg till lugnet i Zinkgruvan. Två stora resväskor blir det, vi ska ju vara borta i TRE hela veckor!

Planerna för sommaren är cruising nästa helg, samt en sväng till Kolmården och bo på Vildmarkshotellet i någon natt. Kanske blir en sväng till Vingåker för lite shopping också. Huvuddelen av sommaren ska vi dock ta det lugnt, bada om vädret tillåter och fixa lite med huset.


 
OJ vad jag längtar!!


2008-07-09 - I'm back!

;)

Ska fixa lite här!

Tänkte nämligen göra slut med Metrobloggen för gott och kopiera in allt jag skrivit där här istället. :)

Två dygn och några timmar kvar

Sen är det 2009!

Och vet ni vad som händer då???!


GISSA!!! ;)

Tiden går för fort!!

Det var över en vecka sen jag kom hit, men det känns som det var igår.
Älsklingen jobbar ikväll, vilket innebär dötid för mig. Kanske uppdaterar bloggen om vad vi har hittat på här i veckan. =)

Kram på er!

Jodå jag lever fortfarande...

Vi har varit iväg på kryssning med syrran och hennes kompis. Just hemkomna.

Uppdaterar när jag får tid och ork.

Förresten, ni vänner som läser bloggen. Vill ni komma på nyårsafton så är ni välkomna.


Det kommer bli fint kalas här då......... ;)

Hihihihihihihihhihihi

Jag äger kanske över älsklingen på bowling..... (ibland)

Men jag SUGER..................







































PÅ GOLF



















och ja, det är gott med öl!

Julafton är snart över

Här har det varit fullt upp.

Tidigt i morse gick jag upp helt själv och spelade lite Wii - Bowling. Efter någon timmes svärande vaknade Lovisa och var med och spelade.

Efter en stund väckte jag Danne och vi gjorde oss iordning och drog iväg till hans farmor & farfar och åt mat och bytte julklappar. Jag fick ett jättesött guldhalsband av Daniel och en massa annat fint!

Vid 14:55 åkte vi hem och kollade på Kalle Ankas Jul, bara vi två. Så mysigt! Jag slog in lite klappar under tiden och därefter åkte vi hem till mamma på julfika. Lillebror fick ett Wii i julklapp och vi utmanade varandra i bowling.

Dessvärre gav min träning inte något resultat. Morsan sopade mattan med oss, 210 poäng jämfört med tvåan (jag) som låg på 140 nånting... Typiskt...

Nu är vi hemma, eldar och myser. Danne spelar Wii och jag sitter här och går igenom några bloggar!

(För övrigt så tror jag bestämt att min familj vill ta död på oss. Danne fick ett flak öl i julklapp av min mamma och jag fick en limpa cigaretter av syrran. Haha!)

Hoppas att ni alla haft en riktigt bra dag. Speciellt tack till dig som skrev en alldeles personlig julhälsning till mig i din blogg. Man tackar!



Än en gång - GOD JUL önskar Kaosets Gudinna, aka "Klanledaren"
(ja vi säger så iaf)

Testbloggar

Är hemma hos svärmor och firar jul. Min svägerska har fått en laptop och den måste ju testköras. ;)

Hoppas att alla har det bra, för det har jag!

KRAM

GOD JUL!




önskar

Kaosets Gudinna

Jobba, äta, sova...

...packa, jobba åka....


...kramas och VARVA NER!

Barnläkaren ringde

Hon hade lite kompletteringsfrågor inför utredningen. Det verkar som att detta kan gå snabbt trots allt, fast jag vågar inte riktigt hoppas... (Vad nu SNABBT innebär då vi faktiskt har hållt på med detta sen april....)

Vi diskuterade vårdbidrag och hon ansåg absolut att det finns tillräckligt starka skäl för att få igenom en sådan ansökan.
Så, hon skulle skicka ett läkarutlåtande direkt till Försäkringskassan och bad mig fylla i ansökan så snart som möjligt.

Nu ska jag leta reda på papprena och sätta mig ner och fundera och fylla i så mycket jag förmår.

Det rör på sig...

Jag har kommit på det!!!

OM jag inte får vabba och OM jag inte får beviljat vårdbidrag innan utredningen är klar, så har jag föräldradagar kvar att mixtra med, så jag kan gå ner i arbetstid under ett par månader!

Frågan är bara; Kan man ta ut Föräldrapenning om man har barnet på dagis samma dag? Alltså jobba 75% och ha barnet på dagis, samt vara föräldraledig de resterande 25 procenten?


Läge att ringa Försäkringskassan...

Möte med förskolan

Så var det också avklarat, för den här gången.

Vi har suttit ner och ansökt om resurs till sonen. Det är ju ledningen som bestämmer om behov finns och om det finns tillräckligt starka skäl att öppna plånboken, så än finns inget definitivt svar. Har dock fått ett underlag från BUP där det klart och tydligt står att Kevin är i behov av extra stöd på förskolan. Vi får hålla tummarna och hoppas på att man slipper ta fram den STORA stridsyxan.

Det diskuterades dagistider. Att sonen inte kan gå långa dagar på förskolan, det blir för mycket för honom.

Men frågan är ju hur jag ska få ihop det med jobb och ekonomi. Måste klura på det och komma på en lösning nu under jul och nyårshelgen. Måste ta reda på vad jag har rätt till.

Undrar om det är läge att kontakta Försäkringskassan igen och tjata hål i huvudet på dem? Blir många samtal dit...

Känns som att jag börjar få struktur på allt igen, även om allt är långtifrån klart.

Tack till alla som är förstående och är med och stöttar. Arbetskamrater, chefer, vänner, familj, exfamilj... Alla! =)

Kram!

Det var den snyggaste höna jag har sett!

"Men vad ska den vara bra till?"

Haha, sonen kollar på Pettson & Findus. Citat från katten Findus.

Jag kan inte låta bli att få associationer. Förlåt...



Fortfarande mycket

men det är bara att ta en sak i taget och ta tillvara på de glada stunderna, som Malin sa i en kommentar.

Idag har vi varit hemma. Jag har pratat med biträdande rektor på förskolan igen och nu börjar det hända grejer.
Mer personal är på intågande. Efter jullovet blir det en höjning av personalstyrkan från 2,75 till 3 heltid och barngruppen ska även bli mindre. Dessutom ska vi ha möte imorgon och fylla i diverse papper i och med ansökan om en resurs till Kevin.

Det lönar sig att kämpa!

Jag och Kevin var till affären idag. Utan utbrott! *skönt*

Sen hjälptes vi åt att "trolla fram" hemmagjorda köttbullar, Kevin och jag.

Nu ska vi städa lite här. Får se hur det går. ;)

Tack till Ida, mamma, Anneli, Lovisa och Älsklingen för att ni har orkat lyssna på en gråtandes Jenny i telefonen några dagar och peppat! Ni är guld värda, utan er vore jag ingen!


En sak i taget...

BUP-mötet avklarat

och karusellen bara fortsätter...

Har ingen ork att blogga om det. Kommer senare.

ORKAR INTE MER...

Bara gråter här nu... Fy fan jag bryter ihop snart... Fasaden börjar sakta men säkert spricka.

Det är så rörigt nu med allt omkring. Främst det här med Kevins utredning och diagnos.

Han sover oroligt nu. Vaknar till ibland av mardrömmar och skriker NEJ och säger att han inte vill gå till dagis. Jag vet inte hur jag ska hantera det här!!!

Måste vara stark...


Urk...

Här mår man illa som tusan. Pallar inte blogga idag heller. Har varit lite väl mycket skit den här helgen...

Kolla här...

kriminellt.com

http://www.sexoffender.nu/


Har blivit av med VISA-kortet...

Det är mindre lyckat, jag vet. Verkar ta tid innan det dyker upp också. Faaan....



Vilket KLANTARSEL jag är...

Julklappsrim - kastrull med inbyggt durkslag



Kommentar från Camilla på jobbet:

"Jag ska köpa en kastrull med inbyggt durkslag i locket till min sambo. Hjälp mig med ett rim!"




Nu är detta fixat, hoppas du blir nöjd!




För att slippa tappa masken i slasken

Har jag fixat denna lilla pryl

Så att vi istället för i sopkorgen kan ha matlådor i vår kyl


En smart liten grej

Som hjälper dig i vardagen

När du vill få din tjej

mätt i magen








Om någon annan är sugen på att få hjälp med ett julklappsrim är det bara att säga till, så ska jag göra mitt bästa för att knåpa ihop något bra!

Julklappsrim - Guns'n Roses paket


Följande kommentar ramlade in från Ida

"Hej! jag har köpt en dvd och en ny cd skiva som båda inehåller guns n roses. Min kille kan dö för dom. och nu undrar jag om du kan hjälpa mej med ett rim:D tack på förhand..
Kram"



 

Nu har jag knåpat ihop ditt rim!


Två skivor med Bruce den allsmäktige

Dock inte den gudsfruktige

Är vad som ligger i detta paket

Så, nu har jag avslöjat det!




 


Med Bruce den allsmäktige menar jag såklart bandets frontfigur Axl Rose vars riktiga namn är William Bruce Rose


Om någon annan är sugen på att få hjälp med ett julklappsrim är det bara att säga till, så ska jag göra mitt bästa för att knåpa ihop något bra!


Smygfilmar sjungande arbetskamrat

 

IDOL 2009 nästa! Eller...? *skratt*

Måste dock buga lite extra för det eminenta låtvalet. Eller vad säger ni? ;)


LYSSNA OCH NJUT!

Det här med att vara källkritisk

Det finns oändligt många bloggar och fakta-sidor ute på internet. Vissa säger si, andra menar så. Att söka information på nätet är inte det lättaste alla gånger. Man ska inte gå på allt man läser.

Exempelvis finns det en del bloggare därute som utger sig för att vara alltifrån läkare till frisörer och naprapater.

Om man med all säkerhet VET att den här personen har en fullgod utbildning i det ämnet bloggen berör, ja då kan det vara rätt intressant att ta del av det bloggaren skriver och använda det som fakta.

MEN, enbart genom att läsa en opersonlig blogg där någon utger sig för att vara välutbildad inom ämnet är inte detsamma som att människan ÄR det.

Tänk på det!

Vill jag ha proffisionell hjälp av en läkare så söker jag mig till en klinik. Vill jag bli snygg i håret utan att förstöra det så vänder jag mig till en salong. Vill jag få axeln fixad så går jag till en naprapat. Jag tar INTE bloggskrifter som fakta och börjar trixa med saker själv eller med hjälp av vänner.

Tänk på att vem som helst kan utge sig för att vara vad som helst här på nätet.

I min värld kanske jag är frisör, för att jag gått ett par år i frisörskola. 

I min värld är jag kanske pedagog för att jag tar hand om min son.

Jag kanske anser mig vara journalist också, eftersom jag har gått grundkursen i journalistik på gymnasiet. 

För att inte tala om vilken webbutvecklare jag är, som har designat min blogg alldeles själv. IT-tekniker kanske? ;)

Nej, ni förstår nog poängen.


Lita inte på att allt ni läser på nätet är sant. Var källkritiska!

Smärta

Har haft ont till och från ett tag. I min högra skuldra / axel. Det är som en nerv som hamnar ikläm ibland och det känns ungefär som någon sticker in en kniv och vrider om. Smärtan håller i sig i någon minut, sen försvinner den och därefter är det ömt och en dov dunkande smärta finns kvar i ett par timmar som antingen avtar eller går över till knivsmärtan igen.

Jag hade muskelinflammation för ett år sedan. Bara det inte är påväg att komma tillbaks...
Dessa knivsmärtor har kommit och gått i ca 10 år. Men så illa som det var för ett år sedan har det inte varit förrän då. Men nu känns det alltså som att det är påväg tillbaka

Någon läkare eller sjukgymnast, eller kanske någon naprapat som läser min blogg som kan komma med tips och råd?

För att lättare peka ut vart jag har ont lägger jag in en vääääldigt pedagogisk bild. *skrattar åt mig själv*



I det avlånga tjocka röda partiet har jag knivsmärtorna som strålar ner mot armen och upp i nacken.
Efter attackerna blir där alltså en dov dunkande smärta som är lokaliserat på samma ställe med lite mindre strålande smärta ut mot de andra partierna.


Händer kanske 5-6 gånger om dagen och då gör det så ont så jag kommer av mig helt. Måste sträcka ut armen i ett visst läge och hålla den så ett tag innan det går över. Får jag massage samtidigt som jag har ont så går knivsmärtorna över fortare.


Vad är detta?? Hjälp mig nu, amatörer och proffs!


Hemkommen från jobbet

Är nybadad och trött. Har myst ner mig i sängen med uppbullade täcken och kuddar som ryggstöd och laptopen i knät samt en *host* chipspåse *host* bredvid mig. (Det sista läste ni inte, eller hur?! ;) )

Det har gått bra på jobbet idag. Vi har druckit glögg mellan samtalen och haft julmusik i fikarummet. Riktig julstämning!

Älsklingen är dålig. Han har ont i halsen och har hög feber, såpass att han var tvungen att åka hem och lägga sig, stackarn. Önskar att jag vore där nu så jag kunde få stoppa om honom och serva med thé, soppa och Ipren. ;)

Imorgon är det jobb på schemat igen. Liksom nästkommande 10 dagar. Sen, SEN är det dags!!! Då får jag åka hem HEM! Och där ska jag stanna året ut. *lycka* !!!


Vad har ni haft för er idag?

Dagislämningen avklarad

Vet ni? Det gick skitbra!!! Den orolige lille killen som inte vill gå till dagis var inte här imorse. Istället var här en superglad och sprallig Kevin som bokstavligen hoppade i sin pepparkaksdräkt och sin overall och sprang iväg till dagis med boken i högsta hugg. =)

Hejdå mamma!! Ropade han och sprang fram och gav mig en puss och kram innan jag gick. Pesonalen var förvånade men jätteglada över att se Kevin så framåt.

Bara en sån liten grej att vi gick igenom morgonrutinerna noga innan han somnade gjorde allt! Och att nu förskolan med hjälp av boken kan vara med och förbereda honom inför kommande händelser gör inte saken direkt sämre.

"OJ vilken fin bok du har Kevin" sa fröken. "Den här ska bli rolig att läsa i varje morgon när du kommer till dagis!"


Jag tror att det kommer bli bra! =)



Nu ska jag käka upp mina pannkakor (förlåt, inte nyttigt, jag vet!) och springa till tåget. Jobbar nämligen kväll.

Nu äntligen

Nu börjar klockan närma sig den tiden då älsklingen kommer upp från gruvhålet!

Jag ska göra mig iordning för natten så det bara är att somna efter att vi pratat. Saknar honom något så otroligt. Vet att jag tjatar om det men det här är min blogg och jag skriver vad jag vill. ;)

Kom på en sak till som måste noteras i Kevin-boken så både fröknar och pappa kan hjälpa till att förbereda sonen.

På tisdag är det nämligen dags för första besöket på BUP. Skrev att jag hämtar honom tidigt och att de gärna får prata om att Kevin ska dit, så han förbereder sig mentalt innan det är dags. Annars blir det lätt utbrott och det vill vi ju helst undvika. =)

Boken är ett roligt påfynd även för min del,som gillar att pyssla och skriva!


Så, GODNATT med er, vi "ses" imorgon!

Ett stort tack

Vill jag ge till en av mina läsare som har nominerat min son som vinnare till en tävling där man kan vinna en ritmall!

Tycker att det var en så otroligt gullig gest och jag är superglad oavsett om han vinner denna eller inte. =)


Tack så jättemycket ZeCa63

Nu är jag trött

Satt och läste lite bloggar med kinden lutad mot handen och armbågen i bordet. Och somnar till!!

Var seriöst tvungen att sätta mig rakt och skaka på huvudet för att komma igång igen.

Det har varit tufft de senaste dagarna. Inte mycket sömn, varesig i veckan eller under helgen (hmm).
Och så stress på det, samt en hel del orosmoment.

Borde kanske gå och lägga mig? Men vaknar jag då kl 22.20 när älsklingen ringer?

Vill ju inte missa honom liksom. =(


Kevin-boken är förövrigt ifylld för dagen. Skrev ner det jag nämnde i tidigare inlägg. Kevin ville dock att jag skulle lägga till en viktig detalj.

Han vill ha pepparkaksdräkten på sig imorgon när han går till dagis. Jag lovade att han fick det. Då sa han åt mig att skriva det i boken. Vilket jag gjorde. ;)

Nej. Nu måste jag hitta på något att göra så jag håller mig vaken.



Tvättmaskinen verkar vara klar. Hänga tvätt kanske?!

Kevin-boken skapas!

För någon månad sedan läste jag om en kontaktbok, i en blogg skriven av en mamma till ett barn med en bokstavsdiagnos.

Detta tips har jag nu tagit åt mig av och diskuterat med dagis, som tyckte det var en jättebra idé.



Ett kollegieblock inhandlades och på det tejpade jag fast ett foto av bokens huvudperson - Kevin!




På pärmens insida har jag skrivit ner kontaktuppgifter till mig och Kevins pappa, samt en instruktion till pedagogerna:

"OBS! Boken ska lämnas till fröken på morgonen och lämnas i Kevins låda vid dagens slut! Tack! =)"





I boken har jag tejpat in foton på oss som träffar Kevin till vardags. Än sålänge har jag bara hittat foton på mig, Kevins pappa och Kevins farmor samt på två av hans kusiner på pappans sida av släkten. Mer bilder kommer efterhand, hoppas jag!

Så har jag även skrivit ner lite information om vad bokens syfte är.

"Idag är det premiär för Kevin-boken, som är skapad som en rutin- och kontaktbok. Den ska följa Kevin vart han än går för att underlätta hans vardag.

Jag, Kevins mamma, vill att förskolan fyller i boken varje dag där man i korta drag beskriver hur dagen har varit och tar upp planeringen för nästkommande dagar.

Även jag och hans pappa ska vara flitiga med detta, så vi dels kan följa Kevins dagar sinsemellan samt så att pedagogerna på förskolan kan hjälpa Kevin att utvecklas så bra som möjligt.

Alla är välkomna att skriva och klistra in bilder!"

När sonen har somnat ska jag sätta mig och fylla i dagens händelser. Att han var tomte på Lucia-firandet på dagis. Att hans pappa följde med efteråt och drack kaffe. Jag ska fylla i vad han har ätit, och vilken tid han somnade, samt att han vill ha köttbullar och makaroner hos sin pappa imorgon.

Jag hoppas att den här lilla boken kan bli en bra rutin som hjälper Kevin i vardagen, så att vi lättare kan planera med honom och ha framförhållning när det är något speciellt som händer. Som läkarbesök, någon rolig aktivitet på förskolan, någon resa, eller andra saker som är utöver de vanliga vardagsrutinerna.

Jag hoppas även att vi föräldrar får en bättre dialog, vi kan använda boken som en lättare kommunicering mellan varandra när det gäller Kevins vardag.


Vad tror ni, tror ni det kommer att bli bra? =)




Bjuder på en Lucia-bild!


Söt liten tomtenisse kl 06:15 imorse, påväg till dagis. :)

Trolldeg - recept

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja

Blanda allt till en smidig deg. Går att spara i en plastpåse, eller bränna i ugnen på 100 grader.
Om man vill kan man droppa i lite karamellfärg. Jag gjorde det inte den här gången.

Tyvärr saknar jag bordstabletter i plast, men varsin skärbräda till barnen passar utmärkt att kladda på!

Någon dag när jag får tid ska jag sätta mig och göra lite tomtar med sonen som vi kan bränna i ugnen och sedan måla med vattenfärger. =)




Såhär såg det ut idag när Kevin och Selma var igång med trolldegsbak. =)

Söta ungar!!



Sonen brukar inte ha ro eller intresse av att hjälpa till att laga mat, men idag så var det kul, tyckte han.

Här står han och Selma på samma stol och turas om att röra om i pannkakssmeten. ;)

SÅ söta!!!

En timme kvar

Om en timme kommer min älskling hem från jobbet.

Längtar efter honom som fan just nu. Måste få prata av mig. Han brukar ringa så fort han får täckning på mobilen. ;)

Ni förstår inte hur mycket jag önskar att jag kunde bo hemma nu. Jag behöver mina vänner mer än någonsin. Jag behöver mitt hjärta. Jag vill se min son lycklig. Jag knäcker mig snart. Det är inte långtifrån nu alltså.

Det känns skönt att ha möjligheten att komma ifrån och ta luft lite ibland. Hade jag inte haft den chansen så hade jag gått in i väggen för länge sen.

Missförstå mig inte, jag mår bra, jag älskar livet, mitt jobb och mina vänner. Men det är så mycket just nu. Så mycket...

Som sagt

Carpe Diem

VAB

Det är verkligen inte bra det här. Absolut inte. Var tvungen att stanna hemma med sonen idag. Anledningen vill jag inte ta här i bloggen.

Men, just denna bit får mig att få så ont i magen och själen. Jag älskar min son över allt annat och jag vill aldrig se honom i det tillståndet han var i imorse igen. Aldrig. Jag tillåter det inte.

Rosie och Selma har varit här med oss idag. De kom vid 11-tiden och har precis åkt hem. Vi har lunchat, ätit middag, druckit en massa kaffe, pratat om allt och inget...

Jag har inte kunnat sitta stilla utan har sprungit runt i timmar med disktrasan i hösta hugg.

Barnen ville leka med lera. Tyvärr var Kevins Play-Doh alldeles torrt. Men jag var duktig och gjorde en egen trolldeg! Ska lägga ut receptet här  senare, om någon vill ha! Trollen satt still bra länge och grejade, gjorde fiskar och fåglar, får och tomtar.

Efter middagen badade barnen medan jag sprang och plockade leksaker och diskade.

Det var första gången som Selma och Kevin träffades. De gick jättebra ihop, båda blev mycket lugnare i varandras sällskap, även om ljudnivån var på topp. ;)

Var inget bråk om någonting, de samsades om leksakerna som Kevin annars har stora problem med att dela med sig av. Det var skitkul faktiskt, tack Rosie!

Nu ska jag slappa ett par timmar känner jag!


Carpe Diem


Hemma i ghettot

Var framme i Stockholm vid 14-tiden. Åkte direkt bort till Fia och Jari på lite födelsedagsfika!
Jag unnade mig en saffransbulle. Det tyckte jag att jag var värd. =)

Nu är jag iallafall hemma. Och jag var inte glad när jag kom hem. Det första jag fick göra var att gå ut med sopor, diska och skura toaletten. Vill ju helst att det ska se någorlunda ut när sonen är hemma. Nog för att jag är slarvig av mig och kanske inte prioriterar dammsugning var och varannan dag och inte bryr mig om att det ligger leksaker över hela lägenheten, men när det kommer till äckel, då mår jag inte bra... Vill gärna ha rent omkring mig.

Men men...

Nu är Kevin också hemma. Vi sitter och myser, kollar på Saltkråkan. =)
Jag ska alldeles strax laga iordning lite mat till honom, eftersom han inte har ätit middag hos sin pappa.

Måste fundera ut något bra som jag också kan äta lite av.



Saknar min Daniel!!!!!!!!!

Nu börjar en ny tuff period...

Om en timme går tåget tillbaks till Stockholm. Nu blir det två veckor utan kramar och pussar med mannen jag älskar. Dooont like....

Men, vet ni vad jag gillar??

VÅGEN stod på 65 kilo imorse!!!! Jag har tappat 4 kilo på.... på... ja, scrolla ni, när började jag med den här nya kosten? (uppdate, 12 dagar sedan) =)

Jag är supermotiverad!!!

Nu ska jag käka upp min keso, sen är det dags att gå upp och pussa Daniel tills han vaknar.

Idag får jag ju hem Kevin igen, så allt känns verkligen inte skit, men ni förstår säkert.



Ha en bra dag!

Snabb-blogg

Jag har det fortfarande bra.

Daniel jobbar, men här är det fullt hus. Morgan, Anneli och Lovisa är här. Anneli är påväg att åka, Lovisa likaså, medan Morgan och jag ska försöka oss på lite SuperNintendo. ;)

Ikväll vid 22-tiden blir det middag. Potatisgratäng med fläskfilé. Jag byter ut potatisen mot en god sallad.

Är RIKTIGT stolt över mig själv som lyckas hålla dieten!! Sötsuget är som bortblåst, det trodde jag aldrig skulle vara möjligt!

Känner en enorm förbättring av humöret också. Jag mår faktiskt riktigt bra! Inte irriterad eller deppig, allt känns SKITBRA! :)

Tänk att en så liten förändring som ändrade matrutiner kan göra så mycket!

Jag är IMPONERAD!

Så, nu ska jag vara social igen.


KRAM på er! =)

Där åkte Daniel till jobbet...

Anneli är här, vi ska åka iväg till Marieberg och handla en present till en viss liten bebis som föddes här i veckan!


Ha det fint allihop!

Dagens frukost

1 avocado
2 msk keso
3 skivor rökt skinka
4 körsbärstomater
4 skivor gurka
1 tårtbit skrattande kon

*MUMS*

Kikar in en sväng

Kollar om det har hänt nåt under kvällen, men det verkar vara rätt lugnt i bloggvärlden. :)

Jag håller på och gör varma mackor till älsklingen. Själv tänkte jag ta en avocado såhär på kvällskvisten. Eller lite ost kanske, vi får se!

Mumsiga ser smörgåsarna ut att bli iallafall.

Roast & Toast med smör, skinka, tacosås, ost och oregano!! Konstigt nog är jag inte sugen. Är lite stolt över mig själv måste jag säga...

Kram på er!

Myser & myser

Idag har det varit lugnt. Vaknade lite för sent kanske, men vadå, vi är ju barnlediga och jobblediga. ;)

På eftermiddagen kom svärfar och Anneli hem. Svärfar åker till värmen imorgon och blir borta i två veckor. Unnar honom verkligen det!

När de två åkte så smet vi också iväg. Först till affären och handlade, sen till mamma för att dricka kaffe. De var tyvärr inte hemma, så vi for iväg till mormor istället där vi fikade och kollade på dansbandskampen. Mysigt!!

Nu är vi hemma igen, älsklingen har eldat och jag har lagat mat. Blev köttfärssås med spaghetti åt honom. Jag var duktig och bytte ut spaghettin mot sallad. Har fuskat hela helgen... INTE BRA!!

Just det, ställde mig på vågen också. Och kunde GLATT konstatera att jag minskat TRE KILO under denna dryga vecka som jag kört med den nya kosten. *GLAD*!!!!!!

Nu ska vi mysa ännu mer. Älsklingen har tänt massa ljus och vi ska spela lite SuperNintendo. *nostalgi*

Hoppas att ni har det lika bra som mig!

Trivs verkligen här, det är en stor skillnad mellan Jenny-humöret i Stockholm och Jenny-humöret på landet.



Här trivs jag!!!!

Mys!!!!!!

Befinner mig hemma hos älsklingen i Zinkgruvan, kom igår.

Idag har vi grejat lite inför vad som komma skall. Nyårsfesten planeras för fullt och imorgon ska vi pynta lite inför julen, som också ska firas här hemma!

Myser som sjutton här... o det ska vi fortsätta med nu! :)


PUSS!

Sitter på jobbet

Längtar så in i helvete tills ikväll. Imorgon ska vi iväg och uträtta vissa ärenden, jag och min älskling. :)

Är lite snurrig, har början till migrän här men har stoppat det med en värktablett. Hoppas att den funkar så jag slipper skallebank. Ska ju MYSA i helgen. :)

Åter till arbetet.

En viss fjortis...

...som pluggar på en viss skola i Stockholm, men brukar befinna sig i Huddinge kommun, är det som kommenterar.


Jag är ifatt dig.

Ingen återvändo samt körkortstillstånd

Nu har jag fixat lite inför vad som komma skall. I och med det, ingen återvändo! Mer ska fixas i helgen.

Igår kom förresten mitt körkortstillstånd med Posten. Äntligen, det tog bara ett par månder. ;)

Nu kan jag snart börja övningsköra. Måste bara gå en kurs med mina blivande handledare först.

Och jag...


 LÄNGTAR SOM EN TOK!!!!!!!!!!!!!!





(Nu vet jag förrsten vilken skola stalkern går i. Abuseanmälan skickad även dit. Jävligt omoget av dig, du känner inte mig så därför har du ingen som helst anledning att yttra dig om saker och ting.)

Pirr i magen

Är bara så himla lycklig!!!!!!

Jobbar

Har inte uppdaterat på länge. Är lite jobbigt att blogga just nu. Anledningen till det är att jag inte kan skriva om det jag tänker mest på... ;)

Ska försöka ta mig i kragen och uppdatera lite under kvällen. Om jag inte slocknar, är så trött nuförtiden. ;)


KRAM!

Bebis!!!

Imorgon bitti kommer bebisen ut! *spännande*

Håller alla tummar och tår för att allt ska gå bra!

Puss på dig Kim!


Nu syndar jag

Sitter och äter smörgås och dricker O'boy.

Fy på mig...

Men ni ska veta att det är jäkligt gott!!! =)

En bild från i somras bjuder jag på!


Fotograf: Lovisa

Älsklingen när vi var på Kolmården allihopa. Jag, Kevin, Lovisa och så Danne.

HAHA!

Blivande konståkare?

Sonen påväg till dagis, 2008-10-29:


Mamma jag vill ha skridskor av tomten på julen. Och bra musik som jag kan snurra till.






När sover du människa?




Snacka om att vara besatt av mig och min blogg. ;)

Förtydligande

Stalkern är igång igen, vilket ni kan se i föregående inlägg.

Här på blogg.se ser man både kommentarer och IP, vilket stackaren inte verkar förstå. Har däremot en annan tjänst där jag kan se exakt klockslag på när mina besökare ramlat in, vad de har för IP och vartifrån de klickat sig hit.

Därför kan jag alltså så tydligt säga att det är stalkern som är igång.

Så, mina vanliga läsare, ni behöver givetvis inte vara oroliga för att bli falskt anklagade för stalkerier. ;)


Nu ska jag försöka sova!




Hihi vad jag är glad!!!

Hoppar och studsar här för mig själv... Ojojoj!

Hahaha PUSS på er allihop!!!

Dagens outfit




Stulen lista från Galna Mamman

1. Är du nöjd med ditt namn eller önskar du dig ett annat?

Jadå det är inga fel med det.

 2. Saknar du något i ditt liv?

Nja, har ju allt nästan. Förutom pengar. Så det önskar jag mig. Ett plusbelopp istället för ett minusbelopp. =)

 3. Sommar eller vinter?

Sommar!

 4. Vad var det första du la märke till hos din partner, som du föll för?

Hans blick. Och öronen förstås.


 5. Vilken är den bästa julklapp du fått?

Kevin. Att få med honom hem från sjukhuset lagom till jul.


 6. Påverkas du av media, och alla sk ideal?

Ja det gör jag.

7. Vart i världen skulle du helst vilja leva?

I Zinkgruvan, fast med medelhavsvärme.

 8. Finns det något du ångrar att du gjort?


Massor. Men jag ser mina snedsteg som erfarenheter. Jag hade aldrig varit den jag är idag utan mina klavertramp. ;)


9. Hur många barn vill du ha?


Ett till. Men Danne vill ha två och det har jag inget emot heller.

 10. Har du återkommande drömmar?

Inte så ofta längre. Går i perioder
.

 11. Om du fick äta en maträtt resten av detta år, vad skulle du välja då?

 Potatisgratäng med fläskfilé. Fast eftersom jag inte ska äta kolhydrater så får jag välja fläskfilé enbart.

 12. Märkeskläder eller inte?

Jag blandar helst.

13. Vart ska du/ni fira jul?

Hos Danne. Och hans farföräldrar. Och hos mamma. Och hos svärmor. Och hos mina morföräldrar. Blir mycket farande. =)


 14. Har du ett nyårslöfte?

Att fortsätta med min diet. Än sålänge har jag inte gjort några större avvikelser. Och jag får redan igen knappen på byxorna!!

 15. Vad har du för planer för dagen?

Ska mysa ner mig i sängen och bota influensan tänkte jag.

Läkaren nästa

Det är så SYND om mig. Jag kanske ska ta med kameran och lägga ut bilder från läkarbesöket här?

OBS IRONI

Host & Snörvel

Fortfarande febrigt här så det blir till att smita till läkaren igen. Kåvepenin verkar inte hjälpa.

Tur att man har en laptop så man kan fördriva tiden lite bättre. Utan den hade jag garanterat blivit tokig. ;)

En viss person sitter förresten och provocerar på ett forum där jag är medlem. Orka?

Saknar min älskling

RSS 2.0