När rösten är borta får man strida med fingrarna

Bakgrund:

Jag har under graviditeten fått krav från arbetsgivaren om att lämna in förstadagsintyg. Ett krav som faller på flera punkter, dels då företaget  inte kan hänvisa till någon specifik läkare då vårdcentraler och akutmottagningar inte sysslar med denna typ av pappershantering. Dessa vårdtyper är till för  akut sjuka, inte för sjukdomstillstånd som inte kräver vård eller  behandling.

Efter visst ifrågasättande får jag följande mail från en chef, som känner till hela min situation. Saxade från låååånga mail:




"...Eftersom vi inte är varken läkare eller psykolger, måste vi i bland utfärda ett förstadagsintyg för att den anställde skall få rätt hjälp. Det är därför viktigt att den som har förstadagsintyg  berättar för sin vårdcentralen att  arbetsgivare är oroad eftersom man har varit  så mycket sjuk  (berätta hur ofta! )och  därför vill säkerställa att det inte är något allvarligt fel dvs. ta reda på varför man hela tiden åker på virus och utesluta att det inte är något allvarligt fel."


Mitt svar:

"...Jag står under ordentlig läkaruppsikt (av specialistläkare inom sina respektive områden), jag har hela tiden varit öppen med mina besvär både där och på arbetsplatsen och därför faller ert motiv med begäran om förstadagsintyg.
Lagen om förstadagsintyg är inte upprättad för att trakassera sina anställda.
Jag kräver därför att denna begäran avskrivs och är beredd på att lämna intyg enligt ovan efter mina nästkommande läkarbesök på respektive vårdinrättningar."

Kommentarer
Postat av: Maria

Mycket bra svar! Man ska inte finna sig i att bli behandlad hur som helst.

2009-04-24 @ 22:11:12
URL: http://northtwig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0