Paus

Sitter just nu och fyller i formuläret som ska in till läkaren. Måste fundera lite över frågorna, vill helst inte missa något viktigt. Men vad svårt det är att vara objektiv när det gäller sitt egna barn. Min son är perfekt. Allt annat är bullshit. Så känner mammahjärtat och det gör förbaskat ont att erkänna sonens svårigheter och dessutom plita ner dem på papper.

Jag gillar inte det här. Jag får ont i magen.

Kommentarer
Postat av: Melissa

Ett barn är ju inte mindre perfekt pga en diagnos. Och genom att få en färdig diagnos, och slippa frågorna, så kan du ju hjälpa din son att se sina möjligheter istället för sina begränsningar.



Nu vet ni ju snart kanske vilka spelregler som råder och då kan ni tillsammans hjälpas åt att bli större, bättre och starkare.



Känner du till David Lega? Känd inom handkappidrott och så främst simning. Han har knappt armar och knappt ben, ändå så kan han livrädda fantastiskt bra. Han kan utan svårigheter få upp en individ från 6m djup -utan sina armar och ben. Hur han gör? Använder munnen. Det är att se sina möjligheter istället för sina begränsningar.

2008-11-18 @ 15:22:17
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Sara

hej. din son kommer att tacka dig! jag har nyss fyllt 15 år och har diagnosen ADD.samma som ADHD fast inte H:et som står för hyperaktiv.för en månad sedan fick jag reda på att jag har den här diagnosen. under min uppväxt,har jag alltid kännt mig annorlunda.konstigare än andra osv.fick jätte svårt i skolan, och inte rätt hjälp eftersom man måste ha en diagnos skrivet för det. när jag fick reda på att jag hade det här, har jag fått mycket hjälp i skolan och stöd från olika håll. livet känns jätte bra och jag har förstått varför jag upplevt mig själv som annorlunda. det jag vill ha sagt är , att din son kan lära sig redan från grunden hur han fungerar. han kan få rätt hjälp i skolan och förhoppninsvis slippa dom här tankarna jag haft.om det nu visar sig att din son har en bokstavsdiagnos,så vill jag ge dig ett råd. försök gå på kurser som finns, för att hur man behandlar ett sådant barn.för om du vet det, kommer ditt barn att bli tryggt. jag vet själv hur det är att vara barnet med diagnosen. nu vart det här kanske mycket babbel, men jag vill att du ska veta att du gör det rätta. han kommer tacka dig, tro mig. jag beundrar dig som mamma, du är stark!

2008-11-18 @ 19:13:46
URL: http://fingerpain.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0